Önen'in Seramikleri Müzede

Önen

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, uzun yılardır özenle topladığı Çanakkale seramiklerini Çanakkale Seramik Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Açılışı yapılan seramik sergisinde eşine çok az rastlanacak çok sayıda Çanak

Çanakkale Seramik Müzesi eşine rastlanamayacak Çanakkale Seramikleri koleksiyonunu sanatseverler ile buluşturdu. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in uzun yıllar boyunca titizlik ile topladığı “Geleneksel Çanakkale Seramikleri” koleksiyonu sergisi Çanakkale Seramik Müzesi’nde yapılan açılış ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dardanel Şirkeler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz  ve çok sayıda davetli katıldı.

 

"Önen’in Özel Koleksiyonuna Sahip Yapmaktan Mutluyuz"

Açılışta konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in özel “Geleneksel Çanakkale Seramikleri” koleksiyonunun sergilenmesinin önemini değinerek; “Çanakkale’de bu alanda Seramik Müzesi yapacağız dediğimizde kimse gözünde canlandıramamıştı. Şimdi Tarihi Er Hamamı Çanakkale Seramikleri’nin yeniden hayat bulduğu bir mekan oldu. Bu mekanda Çanakkaleli iş adamımız Niyazi Önen’in  “Geleneksel Çanakkale Seramikleri’ni” sergilemek çok güzel. Niyazi Önen’e bu kişisel koleksiyonunu bizler ve sanatseverler ile paylaştığı için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çanakkale Hasretini Çanakkale Seramikleri İle Giderdik

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’de yaptığı konuşmada, uzun yıllar boyunca büyük bir titizlik ile topladığı Çanakkale Seramikleri’ni Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı dolayısı ile sanatseverlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Fabrikamızın bazı birimlerini İstanbul’a taşıdığımızda evimizi de İstanbul’a taşıdık. İstanbul’da Çanakkale özlemimizi Çanakkale Seramikleri’ni satın alarak gidermeye çalıştık. İlk koleksiyon parçamızı aldığımızda çok mutlu olmuştuk. Sonra bu bir tutkuya dönüştü. Şimdi İstanbul’da ki evimizde ve işyerimde neredeyse Çanakkale Geleneksel Seramikleri’nden yer kalmamış durumda. Özel koleksiyonumuzun bir bölümü olan 56 parçalık bölümünü burada sanatseverler ile buluşturmaktan mutluyum. Bu projenin de fikir babası Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dır. Başkanımız bir gün İstanbul’da bulunan ofisimi ziyaret ettiğinde bu özel koleksiyonu gördü ve bu eserlerin sergilenmesi gerektiği söyledi ve bugün açılışı yapılacak olan sergi o günkü konuşmaların ardından gerçekleşti” dedi.

Sergi bir yıl boyunca açık kalacak

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Çanakkale Seramik Müzesi’nin 5. Süreli Sergisi olan  “Geleneksel Çanakkale Seramikleri – Niyazi Önen Koleksiyonu” 56 parça Çanakkale Seramiği’nden oluşuyor. Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in “Geleneksel Çanakkale Seramikleri” koleksiyonu sergisi 1 yıl boyunca ziyaret edilebilecek.